Ez tipikus „mama édesség”. Szerintem olyan ember nem is létezik, akinek ne sütötte volna meg ezt a finomságot a nagymamája, vagy az anyukája. Szóval, kedves olvasóim ismét lehet nosztalgiázni egy kicsit, amit imádok, mert a biztonság és a nyugalom érzését idézi fel. Ezt az érzést a családomtól a mai napig megkapom, de gyermekként mégis más volt. Olyan gondtalan.
Hozzávalók:
- 2 darab közepes alma (hámozva, magtalanítva 142 g)
- 40 g Bake-Free fánk-lángos lisztkeverék
- fahéj ízlés szerint
- 20 g Eden Premium eritrit
- 80 g víz
- kókuszolaj a sütéshez
Elkészítés:
Hámozzuk meg az almákat és szeleteljük fel karikákra, majd vágjuk ki a közepüket is. Ízlés szerint szórjuk meg fahéjjal. Nekem 10 darab lett. Ezután a lisztkeverékből, az eritritből és a vízből készítsünk híg tésztát. Egyesével mártsuk bele az almákat a tésztába, majd forró kókuszolajban süssük készre őket. A felesleges olajat itassuk le róluk papír törlővel.
Jó étvágyat!
54 g szénhidrát amelyből poliolok 19,9 g, 10 g rost, 4,6 g fehérje