A charlotte tortát mindig gyönyörködve néztem anyu egyik receptes könyvében. Annyira szépnek láttam, és kérleltem őt, hogy készítse el nekünk, de valami miatt sosem került sor rá. Na egyik nap eszembe jutott, és onnantól nem volt megállás: rohantam a boltba alapanyagokért. Bevallom, nem voltam biztos benne, hogy glutén-,és cukormentesen sikerülni fog, de jól vizsgáztam. Ízlett mindenkinek, aki kóstolta.
Hozzávalók:
PISKÓTA
- 150 g Bake-Free piskóta liszt
- 45 g eritvia
- 1,5 dl tej
- 2 db tojás
- fél tasak sütőpor
- 1-2 ek vanília aroma
KRÉM
- 42,5 dkg túró
- 25 dkg mascarpone
- 60 g por eritvia
- 5 g konjac liszt
- 0,5 citrom leve és reszelt héja
- vanília aroma
- 7 db főtt sárgabarack vagy cukormentes kompót
- Házi cukormentes baracklekvár
Elkészítés:
A piskótához összekevertem külön a nedves és a száraz hozzávalókat, utána egybe öntöttem, kikevertem és megsütöttem (180 fok, sima alsó felső). Amikor kész volt, még melegen cérnával kettévágtam és konyharuhával feltekertem. Amíg így hűlt, addig összekevertem a krém hozzávalóit és betettem a hűtőbe. Az üres piskótatekercseket megkentem anya cukormentes baracklekvárjával és visszatekertem. Állt egy kicsit, utána felszeltem és egy tálba sorakoztattam. Belekanalaztam a krémet, rátettem a barackokat és befedtem a maradék tekercsekkel. Hűtőben pihent 1 órát fedett tetővel.
Jó étvágyat!