A citrom és a dió tánca ezekben az édes kis muffinokban elképesztő harmóniát hozott létre. A puha piskóta és a zamatos krém teszik fel a koronát erre a remekműre. Szerintem a nyuszinak is tetszeni fog.
HOZZÁVALÓK 10 DARABHOZ:
A muffinokhoz:
- 200 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék
- 100 g darált dió
- 125 g Eden Premium eritrit
- csipet Eden Premium fekete só
- fél csomag sütőpor
- 80 g szobahőmérsékletű, cukormentes kókuszjoghurt (Aldi Natur Aktiv)
- 1 evőkanál vanília aroma
- 120 g szobahőmérsékletű víz (vagy cukormentes növényi ital)
- 40 g frissen facsart citromlé
- 1 kezeletlen citrom reszelt héja
A mázhoz:
- 100 g nagyon sűrű kókuszkrém
- 10 g Eden Premium eritrit porrá őrölve
- 1 g Eden Premium konjacliszt
A díszítéshez:
- 1 kezeletlen citrom reszelt héja
- friss citromfű
- citromszeletek
ELKÉSZÍTÉS:
A mázhoz keverjük össze csomómentesre a hozzávalókat (először érdemes a szárazakat összekeverni) és tegyük hűtőbe, hogy besűrűsödjön.
A muffinokhoz keverjük össze a nedves és a száraz hozzávalókat, majd öntsük egybe és dolgozzuk össze. Kanalazzuk szilikonos muffinformákba (nekem 10 darab lett) és előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 25-30 perc alatt alsó-felső sütéssel. Amint kihűltek díszítsük a mázzal, citromhéjjal és citromszeletekkel.
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.