Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Tavaszi kocka

Tavaszi kocka

Mondanám, hogy készüljetek feketeöves mentesezők, mert ez a desszert nagy kihívás lesz, ellenben nem is annyira bonyolult és bizton állíthatom jövedelmező lesz a befektetett energia, mert a dicséretek magukért fognak beszélni. Kicsit hasonlít a fekete erdő szeletre, még akár egy kis tejszínhabot is el tudnék képzelni a tetejükre. Ha valami igazán különlegeset szeretnétek készíteni, akkor szívből ajánlom ezt a finomságot.

HOZZÁVALÓK 24 DARABHOZ:

A piskótához:

A krémhez:

A gyümölcsréteghez:

  • 200 g cukormentes lekvár

A csokihoz:

  • 465 g cukormentes vegán csokoládé
  • 50 g kókuszolaj

ELKÉSZÍTÉS:

Az első csokiréteghez gőz felett olvasszuk össze a hozzávalókat és kenjük ki vele a formákat, majd hagyjuk megkötni. Ismételjük meg, egy következő réteggel kenjük ki még egyszer a formákat. Én 3 darab 8 kockásat használtam. A kockák egyenként 5x4,5 cm-esek.
A piskótához keverjük össze a hozzávalókat először nemük szerint, majd öntsük egybe őket és keverjük össze alaposan. Szilikonos sütőpapírral bélelt formában (nekem 24x24-cm-es) előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 35 perc alatt, alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk kihűlni, majd vágjuk 24 darab egyforma szeletre.
A krémhez keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd öntsük hozzá a nedves hozzávalókat is. Folyamatos kevergetés mellett (kézi habverővel) forraljuk fel és főzzük sűrűn folyósra. Hűtsük ki.
A formákba tegyünk egy-egy kanál krémet, rá egy-egy kanál lekvárt, egy-egy kocka piskótát és öntsük rájuk a maradék csokoládét. Hagyjuk megkötni, majd fordítsuk ki a formákból.

Tavaszi kocka

 Tavaszi kocka

1 darab tavaszkocka átlagos tápértéke:
164 kcal, 10 g zsír, 25,2 g szénhidrát amelyből poliolok 15,5 g, 4,8 g rost, 2,4 g fehérje
1 darab tavaszkocka átlagos felszívódó szénhidráttartalma:
9,7 g

 

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk