Mivel a hagyományos piskótát sem fogyasztjuk natúran, magában, ezért készítettem nektek a következő variációkat. Itt tényleg csak a képzelet szab határt, ezért is szeretem nagyon ezt a lisztkeveréket. Ráadásul vendégvárónak sem utolsó. Én biztosan ezeket viszem, ha legközelebb vendégségbe megyek. Mindenevőkkel leteszteltem, ezért is biztos a sikere. Persze seperc alatt elfogytak. Én egyszerre készítettem el őket, de csinálhatod külön-külön is dupla, vagy akár tripla mennyiséggel. Nekem az összes muffin (17 db) 30 perc alatt sült meg teljesen. Ráadásul nem csak muffinként szuperálnak a receptek, süteményt is lehet belőlük készíteni dulpa, tripla mennyiséggel. Hát nem csodás?
Hozzávalók:
Muffin:
- 145 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék
- 45 g négyszeres édesítő
- 1 csomag bourbon vanília aroma
- 20 g darált mák
- 1 db bio citrom reszelt héja és leve (48 g lé)
- csipet Eden Premium fekete só
- 155 g víz
Citromkrém:
- 100 g Eden Premium kesudió
- 40 g négyszeres édesítő
- 50 g víz
- fél darab bio cirtom leve és reszelt héja (28 g lé)
Elkészítés:
Muffin:
Keverjük össze a hozzávalókat és öntsük szilikonos muffin formákba (nekem 6 darab lett). Előmelegített 180 fokos sütőben alsó-felső sütéssel süssük készre 20-25 perc alatt.
Citromkrém:
Turmixoljuk krémesre a hozzávalókat. Érdemes a kesudiót pár órára beáztatni előtte, majd leszűrni.
Az egész adag muffin átlagos tápértéke citromkrém nélkül:
603 kcal, 12 g zsír, 147 g szénhidrát amelyből poliolok 45 g, 14,3 g rost, 17 g fehérje
Az egész adag muffin átlagos felszívódó szénhidráttartalma citromkrém nélkül: 102 g
1 darab muffin átlagos tápértéke citromkrém nélkül:
101 kcal, 2 g zsír, 24,5 g szénhidrát amelyből poliolok 7,5 g, 2,4 g rost, 2,8 g fehérje
1 darab muffin átlagos felszívódó szénhidráttartalma citromkrém nélkül: 17 g
Az egész adag citromkrém átlagos tápértéke:
582 kcal, 43,85 g zsír, 68,8 g szénhidrát amelyből poliolok 45 g, 3,3 g rost, 18,22 g fehérje
Az egész adag citromkrém átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 23,9 g
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke (jelen esetben a mák), ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Kellemes sütést!