Hozzávalók:
- 100 g Eden Premium csicseriborsó
- 100 g kókusztejszín
- 13 g kakaópor
- 70 g Eden Premium eritrit
- pár csepp cirtomlé
- 1 teáskanál vanília aroma
- 50 g víz
- csipet szódabikarbóna
Elkészítés:
Főzzük meg fedél nélkül egy csipet szódabikarbónával az előző éjszaka beáztatott csicseriborsót. Amint kihűlt tegyük turmixgépbe. Keverjük össze a kókusztejszínt, a kakaóport, az eritritet, a vanília aromát, a vizet és melegítsük össze, amíg az eritrit fel nem olvad teljesen. Adjuk hozzá a csicseriborsóhoz, csepegtessünk bele pár csepp citromlevet ízlés szerint és dolgozzuk pépesre. Körülbelül, 4-4,5 dl krém lesz belőle.
Az egész adag csokikrém átlagos tápértéke:
718 kcal, 36 g zsír, 132 g szénhidrát, amelyből poliolok 69,9 g, 20,1 g rost, 22,2 g fehérje
Az egész adag átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 62 g