Szmolnik Orsolyától kaptuk az alábbi csodás receptet, melyben a piskóta-muffin lisztkeveréket használta kreatívan egy csokis babka elkészítéséhez.
Hozzávalók:
TÉSZTA:
- 240 gr piskóta-muffin lisztkeverék
- 40 gr szőlőcukor
- 1/2 citrom héja
- 10 gr laktozmentes növényi margarin
- 125 ml víz
- 110 ml szóda
CSOKIKRÉM:
- 30 gr cukrozatlan kakaópor
- annyi rizstej hogy kenhető állagú legyen
- 20g szőlőcukor
Elkészítés:
A tésztát két részre osztottam , kinyújtottam őket , megkentem mind a kettőt a csokival , feltekertem őket külön-külön és bevágtam a tetejét . Ezután összecsavartam őket egyenként úgy hogy a töltelék legyen felül mind a kettőnél. Szilikon kenyér formába egymás melle raktam a kettőt , 170 fokon sütöttem 20 percet.