Mindig szerettem a konyhában alkotni. Folyton figyeltem anyut, ahogy keveri a palacsintát, vagy dagasztja a kelt süteményeket; ő pedig szívesen elmesélte, hogy mit miért ad hozzá, mit hogyan kell elkészíteni. Nagyon tetszett a ruganyos tészta ritmusos tánca, az illatok és persze a végeredmény is. Nagyon édesszájú vagyok, ezért hamar én is fakanalat ragadtam és ügyeskedni kezdtem. Amióta igyekszem odafigyelni hogy mit eszem, folyamatosan kísérletezem olyan desszerteken, amik minél „alakbarátabbak” ám finomak. Ez a cupcake is egy kísérlet eredménye.
Megjegyzés: A vajkrémmel csak óvatosan. Nem a legkalóriaszegényebb.
Hozzávalók:
- 150 g Bake-Free piskóta liszt
- 10 g kakaó
- 45 g négyszeres édesítő
- 1,5 dl tej
- 2 db tojás
- fél tasak sütőpor
- 1-2 ek csoki aroma
- 50 g cukormentes fehércsoki
Vaníliapudinghoz:
- fél csomag vaníliapuding
- 20 g négyszeres édesítő
- 250 ml tej
- 100 g vaj
Elkészítés:
Először is a fehércsokit feldaraboltam apróra. Összekevertem a száraz és nedves hozzávalókat külön-külön, majd egybeöntöttem és jól elkevertem. Szilikon muffinformákba kanalaztam (háromnegyedig) és megsütöttem (180 fok, 20 perc). Főztem egy fél pudingot és megvártam, amíg kihűl. Habverővel összekevertem a vajjal és ezt nyomtam habzsákból a sütikre. 10 db süti lett.
Jó étvágyat!