Good After Food Orsi hozott nekünk egy isteni finom vegán, cukor- és gluténmentes linzer receptet. Azonban ezek a csodás linzer karikák nem baracklekvárral készültek, hanem csokis mandulakrémmel lettek megtöltve. Amint elkészültek garantáltan gyorsan el fog fogyni.
Hozzávalók 7-8 db töltött linzerhez
linzerhez:
- 125 g Eden Premium Bake-Free linzer lisztkeverék
- 50 g Eden Premium eritrit
- 30 g Eden Premium mandulaliszt
- 20 g kókuszolaj
- 1 kezeletlen citrom reszelt héja
- 1/2 tk vanília aroma
- 90 g víz
csokis mandulakrémhez:
- 100 g blansírozott mandula
- 3 ek kakaó por
- 3 ek Eden Premium eritrit
- 3 ek kókuszolaj
- 1 tk rum aroma
- 7-8 ek forró növényi tej
Elkészítés
A linzerhez keverjük össze a hozzávalókat és pihentessük 15 percig. Száraz felületen nyújtsuk ki 0,5 cm vastagra, majd linzerformával szaggassuk ki az összes tésztát.
Előmelegített 180°C-os sütőben szilikonos sütőpapíros tepsin süssük készre 10-15 perc alatt alsó-felső sütéssel (sütőfüggő).
A csokis mandulakrémhez a blansírozott mandulát egy éjszakára áztassuk be, szűrjük le, majd a többi hozzávalóval turmixoljuk krémesre.
Töltsük meg a linzereket a krémmel és szórjuk meg porrá őrölt eritrittel.