Good After Food Orsi gluténmentes, vegán tökmagos pogácsái gyorsan és könnyen elkészíthetőek. Az ünnepi asztalon jól mutat a karácsonyi dekoráció mellett, de váratlan vendégek számára is tökéletes.
Hozzávalók 16 db-hoz:
- 230 g Eden Premium Bake-Free szénhidrátcsökkentett lisztkeverék
- 30 g Eden Premium tökmagliszt
- 5 g parajdi só
- 1 tk fekete só
- 30 g apróra tört tökmag
- 390 g langyos víz
Tetejére:
- növényi tej
- tökmag
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat, majd gyúrjuk át alaposan. Nyújtsuk 1,5-2 cm vékonyra, pogácsa szaggatóval szúrjuk ki a pogácsákat, majd pihentessük 15 percig. Kenjük le a tetejüket növényi tejjel, szórjuk meg tökmaggal.
Előmelegített 190°C-os sütőben szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin süssük 30-35 percig alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk kihűlni.
2 megjegyzések
Kedves Judit!
Mivel a tökmagliszt kis mennyiségben szerepel a receptben, ezért azt tanácsoljuk, hogy hagyja ki a tökmaglisztet, a kimaradó mennyiséget pedig a lisztkeverékkel pótolhatja, hogy a formázható állaga megmaradjon. A tökmagokat pedig ugyanúgy bele lehet tenni a tésztába, illetve rászórni a tetejére, hogy tökmagos pogácsa legyen a végeredmény. Reméljük tudtunk segíteni.
Sziasztok, nekunk nem jott be ez egyaltalan. Se az allaga se a tokmagliszt benne. Esetleg maskepp nem lehetne megoldani a tokmagliszt helyett mast vagy nem is tudom?
Koszi!