Nagyszerű közös családi program lehet a kisült mézeskalácsokat együtt kidekorálni, majd feldíszíteni velük a karácsonyfát. Good After Food Orsi féle gluténmentes, vegán és cukormentes mézeskalácsot gyorsan el lehet készíteni és több idő marad egymásra.
Hozzávalók 15 db-hoz
mézeskalácshoz:
- 125 g Eden Premium Bake-Free linzer lisztkeverék
- 60 g Eden Premium eritrit
- 30 g Eden Premium mandulaliszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 2 tk mézeskalács fűszer
- 20 g kókuszolaj
- 1 kezeletlen citrom reszelt héja
- 90 g víz
írókához:
- 3 ek Eden Premium eritrit
- néhány ek citromlé
Elkészítés
Keverjük össze a hozzávalókat és pihentessük 15 percig. Száraz felületen nyújtsuk ki
0,5 cm vastagra, majd tetszőleges formákkal szaggassuk ki az összes tésztát.
Előmelegített 180°C-os sütőben szilikonos sütőpapíros tepsin süssük készre 10-15 perc alatt alsó-felső sütéssel (sütőfüggő).
Az írókához porrá őröljük az eritritet, majd folyamatosan adagoljuk hozzá a citromlevet, míg a kívánt állagot el nem érjük. Ezzel díszíthetjük a mézeskalácsokat.