Hozzávalók:
Muffin:
- 125 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék
- 45 g négyszeres édesítő
- 1 evőkanál rumaroma
- 20 g Eden Premium mandulaliszt
- 15 g kakaópor
- 45 g mindenmentes vegán étcsokoládé
- csipet Eden Premium fekete só
- 165 g víz
Csokikrém:
- 1 darab banán (160 g héja nélkül)
- 6 g kakaópor
- 1 teáskanál rumaroma
Elkészítés:
Muffin:
A csokoládét vágjuk apró kockákra, majd keverjük össze az összes hozzávalóval. Öntsük szilikonos muffin formákba (nekem 6 darab lett). Előmelegített 180 fokos sütőben alsó-felső sütéssel süssük készre 20-25 perc alatt (sütőfüggő).
Csokikrém:
Késes aprítóval dolgozzuk krémesre a hozzávalókat. Tipp: Ha nem elég szilárd a krém egy csipet Eden Premium útifű maghéj liszttel javíthatunk az állagán (de tényleg csak egy csipet legyen).
Az egész adag muffin átlagos tápértéke csokikrém nélkül:
843 kcal, 35,6 g zsír, 151 g szénhidrát amelyből poliolok 62,9 g, 23,9 g rost, 20,2 g fehérje
Az egész adag muffin átlagos felszívódó szénhidráttartalma csokikrém nélkül: 88,1 g
1 darab muffin átlagos tápértéke csokikrém nélkül:
141 kcal, 5,9 g zsír, 25 g szénhidrát amelyből poliolok 10,5 g, 4 g rost, 3,4 g fehérje
1 darab muffin átlagos felszívódó szénhidráttartalma csokikrém nélkül: 14,7 g
Az egész adag csokikrém átlagos tápértéke:
203 kcal, 3,3 g zsír, 39 g szénhidrát, 7 g rost, 2,8 g fehérje
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke (jelen esetben a csokoládé és a banán), ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Jó étvágyat kívánok!