Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Diós, mákos bejglik eritvia MAX-szal

Diós, mákos bejglik eritvia MAX-szal

Az első süti, amit megalkottam az új eritvia MAX édesítővel és szenzációs lett. Az édessége nekem pont megfelelő, de az eritvia MAX mennyiségét variálhatjátok ízlésetek szerint, az többi hozzávaló arányainak megváltoztatása nélkül. Próbálgassátok, még bőven belefér pár próbasütés karácsony előtt.
Igen, már van ugyanilyen receptünk eritrittel is, de azóta azt már rengetegszer (tényleg nagyon sokszor) elkészítettem (nem csak én, Ti is) és tovább fejlesztettem, ennek eredményeként kevesebb cukorral, kevesebb élesztővel is tökéletesen működik. De, ami most a lényeg, hogy több, mint dupla töltelékkel készítettem el és hát valljuk be, mindenkinek ez a gyengéje, igaz?
Jöhet a karácsony, Csingiling, jöhet a húsvét és a Nyuszi, ámbár én egy sima hétköznap is képes vagyok bejglizni, a lényeg, hogy nagyon egyszerű, nagyon mentes és nagyon finom.
Annyira mentes, hogy ebben a receptben hozzáadott zsiradék sincs. Ha szeretnétek picit extrább receptet, keressetek rá itt a blogon a keresőben (bejgli) és találtok pár felturbózott változatot. Annak ellenére, hogy hozzáadott zsiradékmentes, meg nem mondanátok róla, nekem pont ez a kedvencem, ez a pofonegyszerű változat jobban ízlik, mint az extrás bejglik, de próbálgassátok végig és írjátok meg, melyik lett a kedvencetek.
Sok éves Bake-Free bejglisütős tapasztalatommal, még mindig van, amikor szétreped. Ne ostorozzátok magatokat, hisz tudjátok, ahol reped, ott jön ki a szeretet. Egyébként meg én jobban is szeretem úgy, mert ott a dió jól megpirul.
A mazsolát cukorbetegséggel és inzulinrezisztenciával élők szigorúan hagyják ki, mert tiltott élelmiszer.

Tipp.: Ha igazán pikánssá szeretnétek tenni a töltelékeket, akkor fejenként 20-20 gramm vizet lecserélhettek frissen facsart citromlére. Vagy a vizet is cserélhetitek növényi italra, vagy növényi krémre, növényi tejszínre ízlésetek szerint.

Hozzávalók 2 darab bejglihez:

A tésztához:

A diós töltelékhez:

  • 160 g darált dió
  • 13 g Eden Premium eritvia MAX  
  • 70 g víz
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • fél kezeletlen citrom reszelt héja

A mákos töltelékhez:

  • 160 g darált mák
  • 13 g Eden Premium eritritvia MAX
  • 70 g víz
  • 20 g mazsola (elhagyható)
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 teáskanál rum aroma

A kenéshez:

  • 4 g cukormentes baracklekvár (Helios)

Elkészítés:

Keverjük össze a tészta hozzávalóit és meleg helyen kelesszük 45-60 percig. Osszuk 2 egyforma részre és nyújtsuk ki 26x28 cm-es téglalapokra. A töltelékek hozzávalóit csak egyszerűen keverjük össze, kenjük rá a tésztára, tekerjük fel és nyomogassuk össze a végeiket és szurkáljuk meg villával. Kenjük le baracklekvárral, majd szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin előmelegített 210 fokos sütőben alsó-felső sütéssel süssük 10 percig, majd további 30 percig 180 fokon szintén alsó-felső sütéssel. Várjuk meg míg kihűl és szeleteljük kedvünkre. Nekem 14 szelet lett egy darab bejgliből.

Diós, mákos bejgli

Diós, mákos bejgli

Diós, mákos bejgli

1 szelet diós bejgli átlagos tápértéke:
113 kcal, 6,8 g zsír, 10 g szénhidrát amelyből poliolok 1,3 g, 1,6 g rost, 3,3 g fehérje
1 szelet diós bejgli átlagos felszívódó szénhidráttartalma:
8,7 g
1 szelet mákos bejgli átlagos tápértéke:
99 kcal, 4,6 g zsír, 11,6 g szénhidrát amelyből poliolok 1,3 g, 1,9 g rost, 3,3 g fehérje
1 szelet mákos bejgli átlagos felszívódó szénhidráttartalma:
10,3 g

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

 Jó étvágyat!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk