Vannak tipikus karácsonyi ételek, mint például a töltött káposzta, halászlé, mákos guba, bejglik, zserbó, mézes krémes. Nagyon érdekes, hogy néhányat kifejezetten csak karácsonykor készítek el, év közben eszembe sem jut, de még ha eszembe is jutna, nem enném meg. Számomra az szentségtörés lenne, ne kérdezzétek miért, én sem tudom a választ. DE, a diós nudli….az jöhet akár minden nap!
Hozzávalók 2 adaghoz:
- 140 g Bake-Free nokedli lisztkeverék
- 20 g Eden Premium eitrit porrá őrölve
- egy csipet Himalája só
- 120 g víz
- darált dió és Eden Premium eritrit ízlés szerint
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet, a vizet, a sót és az eritritet. Száraz felületen formázzunk 1 cm átmérőjű kukacokat, majd vágjuk 2-3 cm hosszú darabkákra. Forró vízben főzzük addig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére (körülbelül 1 perc). Forgassuk meg a dióban és szórjuk meg porrá őrölt eritrittel.
Tipp: Tálaljuk házi barack, vagy szilvalekvárral.
1 adag nudli átlagos tápértéke üresen, tehát dió és eritrit nélkül:
247 kcal, 1,75 g zsír, 59 g szénhidrát amelyből polilok 9,9 g, 4,9 g rost, 6,4 g fehérje
1 adag nudli átlagos felszívódó szénhidráttartalma üresen, tehát dió és eritrit nélkül: 49,1 g
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Jó étvágyat kívánok!