Mindig is imádtam a mézzel sült ételeket. Az egyik specialitásom volt 1:1 arányú méz és balzsamecet keverékében sült ételek készítése. Amióta viszont nem ehetek cukros ételeket ez az elkészítési mód kikerült a listámról, DE nem is olyan régen rájöttem, hogy, ha karamellizálom az ecetet, akkor édeskéssé válik. Ráadásul a Bake-Free termékcsaládban már vegán fasírtalap is van, amivel gyorsan el is készítettem. Nyilván ízvilágban nem azonos az eredetivel, de azért sejlik ;-). Aki édesebben szereti keverhet az ecethez akár kethcupot, is.
Hozzávalók
A fasírthoz:
- 100 g Bake-Free alap fasírtkeverék köleses
- 120 g langyos víz
- 4 g Himalája só
- a sütéshez kókuszolaj
A mázhoz:
- 100 g balzsamecet
- 16 csepp Eden Premium stevia csepp
- 5 g szezámmag
A körethez:
- 300 g mirelit zöldség
- Himalája só
Elkészítés
Fasírt:
Keverjük össze a hozzávalókat és hagyjuk állni 10 percig. Nedves kézzel formázzunk belőle 12 darab golyót és közepes lángon süssük ki 4-5 perc alatt.
Máz:
Forró serpenyőben karamellizáljuk sziruppá az ecetet és keverjük hozzá a stevia cseppeket. Forgassuk bele a fasírtokat és szórjuk meg szezámmaggal.
Köret:
Pároljuk meg a zöldségeket és fűszerezzük ízlés szerint.
Jó étvágyat!
51 g szénhidrát, 12,9 g rost, 11,4 g fehérje