És akkor most akkor tegyük fel a rózsaszín szemüveget, …. ja nem kell, hiszen nélküle is szerelembe eshetünk ezzel a csodával, mert annyira epres, annyira könnyű, puha és annyira gluténmentes-növényi, hogy hetedhét országon túl is megelőzi a híre, hát harapjunk bele, ebbe a mámoros álomba.
HOZZÁVALÓK 9 SZELETHEZ:
A piskótához:
- 250 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék
- 125 g Eden Premium eritrit
- csipet Eden Premium fekete só
- fél csomag sütőpor
- 80 g nagyon sűrű kókuszkrém (Lidl VITASIA Light)
- 30 g kókuszolaj (folyékony állapotban)
- 1 evőkanál vanília aroma
- 200 g szobahőmérsékletű erős epertea
- 85 g friss eper
- piros ételfesték (opcionális)
A mázhoz:
- 100 g nagyon sűrű kókuszkrém (Lidl VITASIA Light)
- 110 g eper
- 30 g Eden Premium eritrit
ELKÉSZÍTÉS:
A piskótához készítsünk egy eperteát cukormentesen és hagyjuk teljesen kihűlni. Az epret villával törjük össze és keverjük a nedves hozzávalókhoz, majd dolgozzuk össze a szárazakkal. Kanalazzuk szilikonos sütőpapírral bélelt formába (24x24 cm-es) és előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 35 perc alatt alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk kihűlni.
A mázhoz késes aprítóval dolgozzuk össze a hozzávalókat és kenjük a piskótára. Vágjuk 9 darab egyforma szeletre.
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.