Minden elfogultság nélkül állíthatom, hogy ez a desszert igazán ellenállhatatlan lett, hiszen a friss, zamatos eper, a lágy kókuszkrém és a puha piskóta találkozása minden esetben bravúros eredményhez vezet. Kifejezetten akkor, amikor Bake-Free lisztkeverékkel készül glutén, tejfehérje, tojás, hozzáadott cukor nélkül, növényi alapokon.
HOZZÁVALÓK 9 SZELETHEZ:
A piskótához:
- 250 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék
- 125 g Eden Premium eritrit
- csipet Eden Premium fekete só
- fél csomag sütőpor
- 80 g nagyon sűrű kókuszkrém (Lidl VITASIA Light)
- 1 evőkanál vanília aroma
- 250 g szobahőmérsékletű víz (vagy cukormentes növényi ital)
A krémhez:
- 400 g nagyon sűrű kókuszkrém (Lidl VITASIA Light)
- 40 g Eden Premium eritrit porrá őrölve
- 6 g Eden Premium konjac liszt
Egyéb hozzávalók:
- 110 g friss eper
ELKÉSZÍTÉS:
A piskótához keverjük össze a hozzávalókat először nemük szerint, majd öntsük egybe őket és keverjük össze alaposan. Szilikonos sütőpapírral bélelt formában (nekem 24x24-cm-es) előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 35 perc alatt, alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk kihűlni.
A krémhez keverjük össze csomómentesre a hozzávalókat (először érdemes a szárazakat összekeverni) és tegyük hűtőbe, hogy besűrűsödjön.
A piskótát szeljük félbe és vágjuk 9 darab egyforma szeletre. Mindegyiket töltsük meg a krémmel és eper szeletekkel, majd a tetejét is díszítsük a maradék krémmel.
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.