Mona sokak örök kedvencét; a fahéjas csigát készítette el két lisztkeverék párosításával. A segítségére a Bake-Free házi kenyér és a Lángos-fánk lisztkeverék volt. Mi minden változatában imádjuk a csigát, úgyhogy kifejezetten örültünk ennek a receptnek.
Hozzávalók:
- 20 dkg Bake-Free Lángos-Fánk lisztkeverék
- 15 dkg Bake-Free Házi kenyér lisztkeverék
- 3 ek édesítő
- 4 g sütőpor
- 4 dl növényi tej (pl kókusztej)
- + édesítős fahéj
- + olaj a kenéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a langyosra melegített növényi tejet és jól összedolgozzuk.
Szilikon lapon kinyújtjuk, majd olajjal vékonyan lekenjük, megszórjuk a fahéjas édesítős keverékkel, és szorosan feltekerjük.
Kb. másfél ujjnyi vastagra vagdossuk, sütőpapíros tepsire tesszük.
Olajjal vékonyan lekenjük, majd alsó-felső sütéssel 180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.
Az eredeti bejegyzést itt tekinthetitek meg: megnézem