Nehogy már lemaradjak a csodásan díszített focaccia recepttel. Tele van a net vele, muszáj voltam én is készíteni. Az enyém kissé visszafogottra sikerült, de akinek kedve és ideje engedni nyugodtan kreatívkodjon! ;) Pontosan azért is szeretem ezt az ételt, mert csak a fantáziánk és a csillagos ég szabhat határt a kinézetét illetően. Ráadásul maradékmentő ötletnek is kiváló. Most sütőporral készítettem, hogy gyors legyek, de élesztővel is működik a lisztkeverék alapreceptjét követve.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 250 g Bake-Free szénhidrátcsökkentett arany kenyér lisztkeverék
- fél csomag sütőpor
- 350 g langyos cukormentes mandulaital (Joya)
- 7 g Himalája só
- fokhagyma granulátum, őrölt színes bors ízlés szerint
- 1 evőkanál olívaolaj (10 g)
A díszítéshez:
- olívabogyó
- petrezselyem
- kaliforniai paprika
- lilahagyma
Elkészítés:
Keverjük össze a tészta hozzávalóit (ne sajnáljuk a fűszereket), majd nyújtsuk ki (nekem 24x24 cm lett). Kenjük meg vékonyan olívaolajjal, szurkáljuk meg villával és tegyük egy vékony falú formába. Díszítsük fel zöldségekkel ízlés szerint. Előmelegített 190 fokos sütőben süssük készre 45 perc alatt, alsó-felső sütéssel. Amikor kihűlt vágjuk 4 darab egyforma szeletre.