Annyira adta magát, hogy tallért készítek ezekből a csodálatos, ígéretek földjének gyümölcseiből, hogy teljesen átlényegültem az evidencia fogalmát. Nyilvánvalóan csakis azután, hogy befaltam egy jó adagot nyersen mielőtt nekiálltam volna, csak hogy biztosan tudjanak hasznosulni a vitaminok is. Fontos infó, hogy a sárga füge nem annyira édes, mint a lila, ráadásul az első érésből származó füge is kevésbé édes, mint az augusztusi, akár sárga, akár lila változatról beszélünk. Szóval én most 1. érésű sárga fügével dolgoztam és pont tökéletes lett a tallérom vele. Ha késői érésűvel készítenétek el számítsatok rá, hogy édesebb lesz, mondjuk én még azt is simán elbírom, fene az édesszájúságomat.
Jó, ha tudjátok, hogy a tallérok nem lesznek ropogósak, mint a keksz, de szuper kis állaguk lesz, nálunk nagy sikert aratott. A tény pedig, hogy a recept semmiféle édesítőt nem tartalmaz, csak emel a fényén.
HOZZÁVALÓK:
- 260 g sárga füge (héj nélkül mérve)
- 80 g Bake-Free linzer lisztkeverék
- 50 g Eden Premium gluténmentes zabpehelyliszt
- 40 g Eden Premium mandulaliszt
- csipet Eden Premium fekete só
- fél csomag sütőpor (6 g)
- fahéj, ízlés szerint
- fél kezeletlen citrom reszelt héja
- 30 g kókuszolaj folyékony állapotban
- 1 teáskanál vanília aroma
ELKÉSZÍTÉS:
Hámozzuk meg a fügéket, vagy kaparjuk ki a belsejüket, villával törjük össze, majd keverjük össze a többi hozzávalóval és hagyjuk állni 10 percig. Nedves kézzel formázzunk belőle 10 darab egyforma gombócot, majd szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire lapítsuk le őket tallér alakúra. Előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 25-30 perc alatt.
@edenpremium_hu Gluténmentes fügés tallérok 🍪 #edenpremium #plantpased #glutenfree #figcookie ♬ Lazy Sunday - Official Sound Studio