Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Gombócgulyás

Gombócgulyás

Majdnem, de mondom csak majdnem krumpligombóc levest készítettem. Létezik egy hasonló fogás, ez pedig nem más, mint a pázmándi gombócgulyás. Nem is kell túlmagyaráznom szerintem, a neve mindent elárul és lerántja a nem létező leplet e két leves nem túl titokzatos differenciáiról és azonosságairól. A lényeg, hogy mindkét változat kedvünkre való, főképp mindenmentes, növényi kivitelben.
Infók: IR-esek, cukorbetegek a gombócot ebben a formában, burgonyával készítve nem fogyaszthatják, de helyette elkészíthetik akár karfiollal is a krumpli helyett.

HOZZÁVALÓK 6 ADAGHOZ:

A leveshez:

  • 2 darab sárgarépa (tisztítva 194 g)
  • 1 darab petrezselyem gyökér (tisztítva 175 g)
  • 1 kisebb fej zeller (tisztítva 81 g)
  • 1 fej vöröshagyma (tisztítva 95 g)
  • 2 gerezd fokhagyma (tisztítva 10 g)
  • 1 darab tvpaprika (mag nélkül 65 g)
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom (20 g)
  • 40 g Eden Premium borsófehérje kocka
  • Himalája só, őrölt feketebors, őrölt fűszerkömény, bükkfán füstölt fűszerpaprika, babérlevél
  • 100 g cukormentes kókuszjoghurt (Aldi Natur Aktiv)
  • 20 g Eden Premium kölesliszt
  • 2 evőkanál kókuszolaj (16 g)
  • 3 l víz
A gombóchoz:

ELKÉSZÍTÉS:

A gombócokhoz hámozzuk meg a burgonyát és apró kockákra vágva sós vízben főzzük puhára. Szűrjük le, pépesítsük és hagyjuk teljesen kihűlni. Keverjünk hozzá annyi lisztet, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Formázzunk belőle 11 darab gombócot és főzzük meg egy-két perc alatt, majd szűrjük le.
A leveshez pirítsuk meg kókuszolajon az apróra vágott vöröshagymát, majd a fokhagymát is. Keverjük hozzá a fűszereket, a sűrített paradicsomot és az apróra vágott tvpaprikát. Öntsük fel pici vízzel, fedjük le és főzzük puhára. Tegyük hozzá a karikára vágott répákat, a petrezselyem gyökeret és a zellert, keverjük hozzá a maradék vizet és főzzük puhára. Amikor elkészült tegyük bele a borsófehérje kockákat, habarjuk be a kókuszjoghurt-kölesliszt keverékével és forraljuk össze. Tegyük bele az elkészült gombócokat, majd tálaljuk ízlés szerint.

Gombócgulyás

Gombócgulyás

1 adag gombócgulyás átlagos tápértéke:
180 kcal, 4,9 g zsír, 24,7 g szénhidrát, 6,6 g rost, 7,5 g fehérje

 

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk