FEKETE BABKRÉMES PIRÍTÓS
Hozzávalók:
kenyérhez:
- 250 g Eden Premium Bake-Free szénhidrátcsökkentett kenyér lisztkeverék
- 5 g Parajdi só
- 390 g langyos víz
babkrémhez:
- 100 g Eden Premium feketebab
- 3 ek olívaolaj
- só, bors, fokhagymapor
- 1-2 ek citromlé
- 1/2 tk római kömény
Elkészítés:
A kenyérhez keverjük össze a hozzávalókat, gyúrjuk át alaposan. Formázzunk belőle veknit, majd pihentessük 15 percig. 2-3 bevágást ejtünk rajta és 190°C-on sütőpapírral bélelt tepsin 70 percig sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
A babkrémhez a fekete babot egy éjszakára beáztatjuk, majd fedő alatt puhára főzzük. Ha kész, leszűrjük, és a többi hozzávalóval krémesre turmixoljuk.
A kenyérszeleteket megpirítjuk, majd megkenjük a fekete babkrémmel.
Tálalhatjuk salátával, egyéb zöldségekkel.
VEGÁN PÖRKÖLT NOKEDLIVEL
Hozzávalók 4 adaghoz:
pörkölthöz:
- 1 fej hagyma
- 1 paprika
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors, 1/2 tk őrölt kömény
- 2 tk pirospaprika
- 2-3 dl víz
- 3 ek sűrített paradicsom
nokedlihez:
- 140 g Eden Premium Bake-Free nokedli lisztkeverék
- 6 g Parajdi só
- 190 g víz
borsófehérjéhez:
- 100 g Eden Premium borsófehérje kocka
- 300 g víz
- 2-3 g Himalaya só
- 1 ek Eden Premium sómentes ételízesítő
Elkészítés:
A pörkölthöz felaprítjuk a hagymát, olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felaprított
paprikát és fokhagymát, valamint a fűszereket is. Mikor kezdenek pirulni a zöldségek, hozzáadjuk a pirospaprikát, átkeverjük, felöntjük vízzel és a sűrített paradicsommal. 25-30 percig főzzük, ha szükséges, pótoljuk a vizet. A borsófehérje kockát is elkészítjük: 300 g forró vízben keverjünk el sót és sómentes ételízesítőt, majd öntsük rá a borsófehérje kockákra, fedjük le és hagyjuk állni 10 percig. Keverjük az ételbe, nem kell tovább főzni.
A nokedlihez keverjük össze a hozzávalókat és szaggassuk lobogó vízbe. Főzzük nagyjából 1 percig, szűrjük le, hideg vízzel öblítsük át. Uborkasalátával tálalhatjuk.
BAGEL SZENDVICS
Hozzávalók 4 bagelhez:
- 250 g Eden Premium Bake-Free házi kenyér lisztkeverék
- 4 g Parajdi só
- 310 g langyos víz
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat, majd gyúrjuk át alaposan. Osszuk 4 egyenlő részre, formázzunk belőle zsemléket és közepükön alakítsunk ki egy 3-4 cm átmérőjű lyukat a bagel formához, majd pihentessük 15 percig. Növényi tejjel kenjük le és szórjuk meg egész mákkal, lenmaggal, szezámmaggal vagy egyéb magvakkal. 190°C-on sütőpapírral bélelt tepsin süssük 45-50 percig. Rácson hagyjuk kihűlni.
Félbevágva, szendvicsként fogyasztható.