ALMÁS PITE
Hozzávalók 27*17 cm-es tepsihez
tésztához:
- 250 g Eden Premium Bake-Free linzer lisztkeverék
- 30 g Eden Premium mandulaliszt
- 1 tk vanília aroma
- 180 g víz
- 50 g kókuszolaj
- 90 g Eden Premium eritvia
töltelékhez:
- 6 db alma
- 3 ek citromlé
- 1 tk őrölt fahéj
- 3 ek kókuszvirág cukor
- 1 ek Eden Premium tápióka keményítő
Elkészítés
Az almákat meghámozzuk, lereszeljük és a töltelék többi hozzávalójával 5 percig összefőzzük.
A tésztához keverjük össze a hozzávalókat és pihentessük 15 percig.
Felezzük meg a tésztát és nyújtsuk ki őket legalább 0,5 cm vastag téglalapokra, ami illik a tepsinkbe. Sütőpapírral bélelt tepsibe borítsuk az egyik tésztalapot, szurkáljuk meg villával, egyengessük el rajta az almás tölteléket és fedjük le a másik tésztaréteggel. 180°C-on süssük 18-20 percig. Miután kihűlt, szeletelhetjük.
DIÓS-SZILVÁS PISKÓTA
Hozzávalók 27*17 cm-es tepsihez
- 250 g Eden Premium piskóta-muffin lisztkeverék
- 90 g Eden Premium eritrit
- 30 g darált dió
- 310 g víz
- 1 tk vanília aroma
- tetejére: szilva, dió
Elkészítés
Keverjük össze a hozzávalókat, simítsuk el a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsiben.
Tetejére felezett szilvát nyomkodjunk és tört dióval díszítsük.
180°C-on süssük 25 percig.
ALMÁS-FAHÉJAS FÁNK
Hozzávalók 5 db fánkhoz
- 120 g Eden Premium lángos-fánk lisztkeverék
- 22 g Eden Premium eritrit
- 120 g langyos víz
almakrémhez:
- 2 nagy piros alma
- 2 tk fahéj
- 2 ek Eden Premium kókuszvirág cukor
- 1 ek citromlé
Elkészítés
A fánkhoz keverjük össze a hozzávalókat és pihentessük a tésztát 5 percig.
Száraz felületen nyújtsuk 1 cm vastagságúra és szaggassuk ki kör alakú formákra. Süssük ki mindkét oldalát forró olajban körülbelül 1-1 perc alatt. Forgassuk meg fahéjas kókuszvirág cukorban a kész fánkokat.
Az almakrémhez az almákat hámozzuk meg, vágjuk nagyobb kockákra és 180°C-on 20 percig süssük. A sült almakockákat turmixoljuk krémesre és keverjük össze a többi hozzávalóval. Töltsük meg a krémmel a fánkokat vagy mártogatósként is tálalhatjuk mellé.