Annyian, de annyian kértétek a hamburger buci receptjét annak ellenére, hogy már többfélét is közzé tettünk (itt és itt, meg itt), hogy csináltam neki egy külön bejegyzést annak érdekében, hogy könnyebben megtaláljátok. Most éppen az arany kenyér lisztkeverékből készítettem, de érdemes tudnotok, hogy bármelyik kenyérlisztből könnyedén elkészíthetitek a zsemlék receptjei alapján, csak tegyetek hozzá egy kis sörélesztő pelyhet. És ha már itt vagyunk kukkantsátok meg milyen szuper kis növényi hamburgert dobtam össze vele.
HOZZÁVALÓK 4 DARABHOZ:
A bucikhoz:
- 250 g Bake-Free szénhidrátcsökkentett arany kenyér lisztkeverék
- 20 g Eden Premium gluténmentes sörélesztő pehely
- 5 g Himalája só
- fél csomag sütőpor (6 g)
- csipet Eden Premium stevia por
- 350 g langyos víz (minimum 40 fokos)
- 20 g növényi margarin
A bucik tetejére:
- 10 g növényi margarin olvasztva
- 5 g szezámmag
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze a hozzávalókat (először nemük szerint) és alaposan dolgozzuk össze. Pihentessük 10 percig, majd száraz felületen formázzunk belőle 4 darab egyforma bucit. Kenjük le őket olvasztott margarinnal és szórjuk meg szezámmaggal. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin, előmelegített, 190 fokos sütőben süssük készre 50 perc alatt, alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.