Hát persze, hogy van Bake-Free hamburger receptem. Sőt, több is, mert annyi féleképpen el lehet készíteni még gluténmentes-növényi üzemmódban is, hogy az elképesztő. Nézd csak itt, itt és itt találod őket. Ma egy kicsit különlegesebb, a szokványostól eltérőbb fűszerezésű fasírtot kreáltam hozzá és annyira menő volt, hogy egy szempillantás alatt elfogyott az összes. Komolyan mondom, a borsófehérje granulátum szerintem az évszázad csodája, hiszen itt is olyan jól remekelt, hogy megemeltem a kalapom előtte. Senki meg nem mondta volna, hogy növényi a fasírt. Ódákat tudnék zengeni róla, de most abbahagyom, lássuk a receptet.
HOZZÁVALÓK 4 DARABHOZ:
A bucikhoz:
- 250 g Bake-Free szénhidrátcsökkentett arany kenyér lisztkeverék
- 20 g Eden Premium gluténmentes sörélesztő pehely
- 5 g Himalája só
- fél csomag sütőpor (6 g)
- csipet Eden Premium stevia por
- 350 g langyos víz (minimum 40 fokos)
- 20 g növényi margarin
A bucik tetejére:
- 10 g növényi margarin olvasztva
- 5 g szezámmag
A fasírtokhoz:
- 1 fej vöröshagyma (tisztítva 65 g)
- 1 közepes cukkíni (tisztítva 330 g)
- 2 gerezd fokhagyma (tisztítva 5,6 g)
- 4 evőkanál olívaolaj (35 g)
- 30 g Eden Premium borsófehérje granulátum
- 90 g forró víz
- 75 g Bake-Free 1001 Falafel fasírtkeverék-köleses
- Himalája só, bükkfán füstölt fűszerpaprika, római kömény
A töltelékhez:
- tv paprika
- paradicsom
- uborka
- lilahagyma
- újhagyma
- vegyes zöldsaláta
- Oosty növényi sajt
A szószhoz:
- cukormentes ketchup
- cukormentes mustár
ELKÉSZÍTÉS:
A bucikhoz keverjük össze a hozzávalókat (először nemük szerint) és alaposan dolgozzuk össze. Pihentessük 10 percig, majd száraz felületen formázzunk belőle 4 darab egyforma bucit. Kenjük le őket olvasztott margarinnal és szórjuk meg szezámmaggal. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin, előmelegített, 190 fokos sütőben süssük készre 50 perc alatt, alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
A fasírtokhoz öntsük fel 90 g sós, forró vízzel a granulátumot és fedjük le. A hagymákat vágjuk apróra, a cukkínit (hámozás után) reszeljük le és pirítsuk meg olívaolajon és szórjuk meg a fűszerekkel ízlés szerint. Amint kihűlt keverjük össze a granulátummal és annyi fasírtkeverékkel, hogy jól formázható állaga legyen. Olajos kézzel formázzunk belőle 4 darab pogácsát és süssük meg olívaolajon mindkét oldalát fedő alatt, alacsony fokozaton.
Amint kihűltek a bucik töltsük meg a zöldségekkel, tegyük hozzá a fasírtokat és csorgassuk meg ketchuppal, mustárral.
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.