Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Burgonyás pisztáciás pogácsa

Burgonyás pisztáciás pogácsa

Gyermeksarok rovatunkban új recepttel jelentkezünk, melynek elkészítése közben a feje tetejére állítottuk a konyhát, ami így van rendben, hiszen mutassatok csak 1 szuperanyut, aki, mint ahogyan a nagykönyvben meg van írva, a mindenmentes sütikhez még kupimentességet is garantál. Oltári jó móka volt két cukisággal készíteni ezeket az isteni falatokat és ami a legszebb volt az egészben, az a mosolyuk, ahogyan büszkén lapátolták befelé az eredményt. Mint az alábbi fotón is látjátok, a targonca is nagy segítségünkre volt.

HOZZÁVALÓK:

  • 3 darab burgonya (tisztítva 450 g)
  • 300 g Bake-Free kelt tészta lisztkeverék + a lisztezéshez
  • 70 g pisztácia durvára aprítva
  • Himalája só, őrölt feketebors, őrölt szerecsendió, babérlevél
  • 1 csomag sütőpor
  • 100 g kókuszolaj + a lekenéshez

ELKÉSZÍTÉS:

Főzzük meg a hámozott, kockára vágott burgonyát, sós, borsos, babérleveles, szerecsendiós vízben, szűrjük le és hagyjuk kihűlni, majd villával pépesítsük és keverjük össze a folyékony kókuszolajjal.
A lisztet fűszerezzük ízlés szerint, adjuk hozzá a sütőport és a pisztáciát, majd keverjük össze a burgonyával.
Lisztezett felületen nyújtsuk ki, kenjük meg kókuszolajjal és szaggassuk formára. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin, előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 20 perc alatt alsó-felső sütéssel.

Tápérték? Hmmm, hát ember legyen a talpán, aki megmondja ebből a mennyiségből hány darab egyforma pogit lehet kiszaggatni, mert nekünk sikerült ilyen is olyan is, ezért az egész adag értékeit tüntetem fel, osszátok annyi részre, ahány fele szaggatjátok a tésztát. Amúgy jelentős mennyiségről beszélünk, egy normál tepsi épp, hogy csak elég hozzá.

Burgonyás-pisztáciás pogácsa

Burgonyás-pisztáciás pogácsa

Az egész adag burgonyás pisztáciás pogácsa átlagos tápértéke:
2889 kcal, 15 g zsír, 303 g szénhidrát, 32 g rost, 58 g fehérje

 

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk