Nem múlhat el vasárnapi ebéd rántott ételek nélkül, ezért ma egy rántott cukkíni receptet hoztam nektek gluténmentes-növényi változatban, egy kis quinoával és friss zöldségekkel megspékelve. Tökéletes összeállítás lett, az utolsó morzsáig elfogyott.
HOZZÁVALÓK:
A cukkínihez:
- 1 darab cukkíni
- Eden Premium kölesliszt
- Eden Premium feketesó, őrölt tarkabors, Himalája só
- Eden Premium panírmorzsa
- víz
- kókuszolaj a sütéshez
A körethez:
- 130 g Eden Premium quinoa
- 1 darab avokádó
- 1 darab kaliforniai paprika
- 30 g Eden Premium kesudió
- 30 g Eden Premium gluténmentes sörélesztő pehely
- Himalája só, őrölt tarkabors
- víz
ELKÉSZÍTÉS:
Mossuk át a quinoát alaposan forró folyóvíz alatt, majd dupla mennyiségű sós, tarkaborsos vízzel, résnyire nyitott fedő alatt, alacsony fokozaton főzzük puhára. Szeleteljük fel a kesudiót, az avokádót és a paprikát, majd keverjük a kifőtt quinoához (fűszerezzük, tovább, ha igényli) a sörélesztő pehellyel együtt.
A cukkínit felszínét villa segítségével irdaljuk be, majd szeleteljük fel hosszában. Sózzuk, borsozzuk és hagyjuk állni 20 percig, majd itassuk fel papírtörlővel a levét. Némi köleslisztet keverjünk el annyi vízzel, hogy tojás állaga legyen, sózzuk, borsozzuk (ne hagyjuk ki a feketesót, mert ez adja meg a tojás illatát). A cukkíniket forgassuk meg először köleslisztben, ezután a vizes köleslisztben, majd a panírmorzsában és süssük ki mindkét oldalukat forró olajban. Tálaljuk a zöldséges quinoával.