Nem mindig tud az ember lánya friss bazsalikomot beszerezni, főleg nem egy pestonyi mennyiséget. Nos, a fenyőmaggal is így állok, amikor szeretnék venni, sosem kapok, de máskor, mintha muszáj volna, tele van vele a bolt. De, hát tudjátok, amit elterveztem azt véghez is viszem. Ezekből kifolyólag sikerült megalkotnom a következő receptet, mely annak ellenére, hogy hamis, egyben lenyűgöző is.
HOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZ:
A pestóhoz:
- 3 csokor friss petrezselyem (240 g)
- 50 g blansírozott mandula
- 2 gerezd fokhagyma (tisztítva 4,8 g)
- 6 evőkanál Eden Premium sörélesztő pehely (18 g)
- 1 dl hidegen sajtolt olíva olaj
- 1-2 teáskanál Himalája só ízlés szerint
A parmezánhoz:
- 10 g blansírozott mandula
- csipet Himalája só
- 7 g Eden Premium sörélesztő pehely
Egyéb hozzávaló:
- 1 csomag Eden Premium hajdina orsó tészta
ELKÉSZÍTÉS:
Főzzük meg a tésztát lobogó vízben 2-3 perc alatt, majd hideg vízzel öblítsük át.
Szósz:
A mandulát áztassuk be egy órára vízbe, majd szűrjük le és tegyük turmix gépbe a többi hozzávalóval. Dolgozzuk össze.
Parmezán:
A mandulát törjük össze mozsárban apróra, majd egy csipet sóval pirítsuk meg száraz serpenyőben. Tegyük aprítóba a sörélesztő pehellyel és aprítsuk finomra.
1 adag pestos tészta parmezánnal átlagos tápértéke:
534 kcal, 32 g zsír, 45,5 g szénhidrát, 11,5 g rost, 14,6 g fehérje
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Jó étvágyat kívánok!