„Előző életemben” nagyon szerettem a tojáskrémet, a kaszinótojást, a tojás salátát, tojásos krumpli salátát. Szinte minden napos alapanyag volt a konyhámban. Annyira nem volt nagy fájdalom lemondani róla, mert voltak kedveltebb ételeim, viszont egy idő után elkezdett hiányozni. Színügyileg a kölesre esett a választásom (ami nagyon-nagy kedvencem), ízügyileg pedig a fekete sóra. Elmondhatom, hogy megtévesztésig hasonlóra sikerült kreálnom, nagyon gyorsan elfogyott. Tervezek további kísérleteket a tojás helyettesítésére, ha követitek a blogot, Ti is mindet kipróbálhatjátok.
Hozzávalók:
- 60 g Eden Premium hántolt köles
- Himalája só ízlés szerint
- 2 kávéskanál Eden Premium kurkuma (0,80 g)
- 2 teáskanál Eden premium gluténmentes sörélesztő pehely (2,6 g)
- 2 kávéskanál Eden Premium fekete só
- pár csepp citromlé ízlés szerint
Elkészítés:
Mossuk át alaposan a kölest, majd két és félszeres sós vízben fedő alatt lassú tűzön főzzük puhára 15-20 perc alatt. Keverjük össze a többi hozzávalóval és turmixoljunk rajta egyet, úgy, hogy maradjon darabos egy picit, de ez el is hagyható.