Szerettem volna lenyűgözni a vendégeimet, így jutott eszembe, hogy „anno” mindig sikert arattam a cipós leveseimmel. Viszont nem volt időm komolyabb főzőcskézésre, és nem is volt nagyszabású az összejövetel ezért egy hideg levest választottam hozzá. Pillanatok alatt megvoltam vele az Eden Premium paradicsomszósszal, mert nem kellett fűszereznem, csak megbolondítottam egy kis füstölt paprikával és friss bazsalikommal. Ez a mennyiségű szósz körülbelül 2 darab cipóhoz elegendő, tehát a recepteben leírt hozzávalókat (1 darab cipó) duplázd és süss kettőt belőle.
Hozzávalók:
1 darab cipóhoz:
- 250 g Bake-Free házi kenyér lisztkeverék
- 4 g Himalája só
- 310 g langyos víz (körülbelül 40 fokos)
A paradicsomleveshez:
- 2 darab paradicsom (300 g)
- 1 üveg bazsalikomos paradicsomszósz (350 g)
- friss bazsalikom
- 2 gerezd fokhagyma (tisztítva 11 g)
- 50 g pirított dió
- füstöt fűszerpaprika
- Himalája só
Elkészítés
Cipó:
Keverjük össze a hozzávalókat, majd gyúrjuk át alaposan. Alakítsuk cipóformára, majd pihentessük 10 percig. Ezután vágjuk be kereszt alakban, majd előmelegített 190 fokos sütőben szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin süssük 70 percig alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk kihűlni, majd szeljük le a tetejét és belezzük ki.
Paradicsomleves:
Tegyük turmixba a hozzávalókat és alaposan dolgozzuk össze. Töltsük a cipókba.