A leggyorsabb és legegyszerűbb levesek közé tartoznak a krémlevesek, amiket roppant mód kedvelek. Az én diétámba csak néhány levest tudok beilleszteni, de azokat sűrűn szoktam elkészíteni, főleg a hideg téli napokon. Azonban nyárra is van néhány jól bevált receptem, mint például ez a hideg zellerszár krémleves.
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma (tisztítva 222 g)
- 2 gerezd fokhagyma (tisztítva 12 g)
- 1 db lime
- 1 csomag zeller szár (560 g)
- Himalája só
- őrölt feketebors
- 50 g Eden Premium kesudió
- 7 dl víz
- 1 evőkanál kókuszolaj (8 g)
Elkészítés:
A hagymákat pirítsuk meg a kókuszolajon, majd az apróra vágott zeller szárat is. Fűszerezzük, öntsük fel vízzel és tegyük hozzá a kesudiót is. Főzzük puhulásig, majd hűtsük le és turmixoljuk krémesre. Lime levével és tökmagolajjal locsolva tálaljuk.
Az egész adag hideg zellerszár krémleves átlagos tápértéke:
566 kcal, 30,3 g zsír, 45,4 g szénhidrát, 15,1 g rost, 16,4 g fehérje
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Jó étvágyat kívánok!