Juhtúró:
Hozzávalók:
- 30 g Eden Premium hántolt köles
- 30 ml kókuszkrém
- 5 evőkanál savanyú káposzta lé
- Himalája só ízlés szerint
Elkészítés:
Alaposan mossuk át a kölest forró víz alatt. Tegyük a kókusztejszínt egy tálba és öntsük fel annyi vízzel, hogy a köles mennyiségének két és félszerese legyen. Tegyük egy lábasba az összes hozzávalót és fedő alatt lassú tűzön főzzük puhára 15-20 perc alatt. A káposztalé mennyiségét is lehet változtatni ízlés szerint.
Pogácsa:
Hozzávalók:
- 375 g Bake-Free házi kenyér lisztkeverék
- 9 g Himalája só
- 360 g langyos víz körülbelül 40 fokos
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat a kész juhtúróval és pihentessük 10 percig. Nyújtsuk a tésztát 1 cm vastagra száraz felületen, késsel kockázzuk be a tetejét, majd szaggassuk ki (én 3 cm átmérőjű formát használtam). Előmelegített sütőben szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin süssük 20 percig 180 fokon alsó-felső sütéssel. Nekem ebből a mennyiségből 81 darab pogácsám lett.
17 kcal, 3 g szénhidrát, 0,7 g rost, 0,4 g fehérje