Nem csak én, de az ismeretségi köröm is várva várta már a pillanatot, amikor megízlelheti a kakaós csigámat! Jelentem végre elkészült és imádták! Talán a második vagy harmadik péksütemény volt, amit a kelt tészta lisztkeverékéből készítettem és már meg sem tudom számolni hányszor sütöttem meg azóta. Mindenki szereti! A legjobb pedig - mint szinte bármelyik Bake-Free lisztkeveréknél - hogy szuper gyorsan és egyszerűen lehet vele dolgozni! Nekem ennél több már nem is kell! :)
Hozzávalók 13 darabhoz:
A tésztához:
- 200 g Bake-Free kelt tészta lisztkeverék
- 200 g langyos víz
- 7 g porélesztő
- 2,5 g vaníliás cukor
- 2,5 g Eden Premium fekete só
- 25 g Eden Premium porrá őrölt eritrit
A töltelékhez:
- 30 g kakaópor
- 85 g Eden Premium eritrit porrá őrölve
- 50 g kókuszolaj
- 1 teáskanál rumaroma
Elkészítés:
Keverjük össze a tészta hozzávalóit és lefedve, meleg helyen kelesszük egy óráig. Keverjük össze a töltelék hozzávalóit is. Száraz felületen nyújtsuk ki a tésztát (nekem 23x25 cm-es lett), kenjük meg a töltelékkel és tekerjük fel, majd vágjuk egyforma karikákra. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin, előmelegített 210 fokos sütőben alsó-felső sütéssel süssük 10 percig, majd további 10 percig 180 fokon szintén alsó-felső sütéssel.
Jó étvágyat!
1 darab csiga átlagos tápértéke:
102,8 kcal, 5,4 g zsír, 19,4 g szénhidrát amelyből poliolok 8,4 g, 1,7 g rost, 1,7 g fehérje
1 darab csiga átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 11 g