Életemben nem gyártottam még ennyi féle kakaós csigát, csak amióta mentesen teszem. Ez az egyetlen édesség, amit minden Bake-Free lisztkeverékből elkövettem már. Volt, hogy kevesebb sikerrel, volt, hogy többel, mint ahogyan most is. Az új Bake-Free puha sportkenyér lisztkeverék csökkentett szénhidráttartalommal ma is remekelt, hiszen egy perc alatt elpusztították az alanyt az érdeklődők. Arra már meg sem kérlek Titeket, hogy próbáljátok ki, hiszen tudom, hogy nektek is ez lesz az első édesség, amit tesztelni fogtok vele.
HOZZÁVALÓK:
A tésztához:
- 250 g Bake-Free puha sportkenyér lisztkeverék csökkentett szénhidráttartalommal + 5 g a lisztezéshez
- 7 g Eden Premium eritvia MAX
- fél csomag sütőpor (6 g)
- 310 g meleg, cukormentes mandula ital (Joya)
- 1 teáskanál vanília aroma
- 20 g nagyon sűrű kókuszkrém (Aldi Asia)
A töltelékhez:
- 35 g kakaópor
- 9 g Eden Premium eritvia MAX
- 60 g nagyon sűrű kókuszkrém
- 30 g cukormentes mandula ital
- 1 teáskanál rumaroma
ELKÉSZÍTÉS:
A tésztához keverjük össze a hozzávalókat és alaposan dolgozzuk össze kanállal. Takarjuk le 5 percre. A töltelékhez csak keverjük össze a hozzávalókat. Nyújtsuk a tésztát lisztezett felületen téglalap alakúra (nekem 28x34 cm-es lett), majd kenjük meg a töltelékkel. A rövidebbik oldala felől tekerjük fel, majd vágjuk 9 egyforma szeletre. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin, előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 20 perc alatt, alsó-felső sütéssel.