ÉLESZTŐVEL KÉSZÜLT FORMAKENYÉR RECEPT:
HOZZÁVALÓK:
- 250 g Bake-Free puha sportkenyér lisztkeverék csökkentett szénhidráttartalommal
- 1 g kókuszvirág cukor
- 5 g Himalája só
- 360 g langyos víz (maximum 40 fokos)
- fél csomag porélesztő (3,5 g)
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze a hozzávalókat és alaposan dolgozzuk össze robotgéppel. Meleg helyen lefedve kelesszük 60 percig. Kanalazzuk egy szilikonos kenyérformába (8x22 cm) és egyengessük el benne a tésztát. Vágjuk be a felületét 3-4 helyen, spicceljük le picit vízzel és előmelegített 190 fokos sütőben süssük készre 70 perc alatt alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük ízlés szerint.
ÉLESZTŐVEL KÉSZÜLT KIFLI / ZSEMLE RECEPT:
HOZZÁVALÓK:
- 250 g Bake-Free puha sportkenyér lisztkeverék csökkentett szénhidráttartalommal
- 1 g kókuszvirág cukor
- 5 g Himalája só
- 360 g langyos víz (maximum 40 fokos)
- fél csomag porélesztő (3,5 g)
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze a hozzávalókat és alaposan dolgozzuk össze robotgéppel. Meleg helyen lefedve kelesszük 45 percig. Osszuk pontosan 6 darab egyforma részre, majd száraz felületen formázzunk belőle kifliket, vagy zsemléket. Takarjuk le és kelesszük tovább 15 percig. Spicceljük le picit vízzel és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin, előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 40 perc alatt alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
SÜTŐPORRAL KÉSZÜLT FORMAKENYÉR RECEPT:
HOZZÁVALÓK:
- 250 g Bake-Free puha sportkenyér lisztkeverék csökkentett szénhidráttartalommal
- 5 g Himalája só
- 360 g langyos víz (minimum 40 fokos)
- fél csomag sütőpor (6 g)
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze a hozzávalókat és alaposan dolgozzuk össze robotgéppel. Kanalazzuk egy szilikonos kenyérformába (8x22 cm) és egyengessük el benne a tésztát. Pihentessük 10 percig, majd spicceljük le picit vízzel és előmelegített, 190 fokos sütőben süssük készre 70 perc alatt, alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük ízlés szerint.
SÜTŐPORRAL KÉSZÜLT KIFLI / ZSEMLE RECEPT:
HOZZÁVALÓK:
- 250 g Bake-Free puha sportkenyér lisztkeverék csökkentett szénhidráttartalommal
- 5 g Himalája só
- 360 g langyos víz (minimum 40 fokos)
- fél csomag sütőpor (6 g)
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze a hozzávalókat és alaposan dolgozzuk össze robotgéppel. Pihentessük 10 percig. Osszuk pontosan 6 darab egyforma részre, majd száraz felületen formázzunk belőle kifliket, vagy zsemléket. Spicceljük le picit vízzel és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin, előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 40 perc alatt alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.