Idejét sem tudom mióta kéri tőlem ezt a finomságot az unokahúgom mentesen. Szinte a Bake-Free megszületése óta. Valahogy mindig volt rá kifogásom, hogy miért halasszuk, így utólag nem is értem, mert kihagyhatatlan lett. Nyilván számításba kell venni, hogy nem tartalmaz cukrot, így pont az a jó kis ropogósság hiányzik róla, és ugye nem lávakövön, vagy faszénen sült de ezt leszámítva szerintem tökéleten pótolja ezt a sokak által kedvelt édességet. Azért aki ehet cukrot, inkább abban forgassa meg a teljesség kedvéért. Mi pedig tovább várakozunk, amíg fel nem találják a karamellizálható édesítőszert.
HOZZÁVALÓK:
A tésztához:
- 200 g Bake-Free kelt tészta lisztkeverék
- fél csomag sütőpor (6 g)
- csipetnyi Eden Premium fekete só
- 4 g Eden Premium eritvia MAX
- 150 g meleg víz
- 30 g növényi margarin olvasztva
- 1 teáskanál vanília aroma
A kenéshez és a forgatáshoz:
- kókuszolaj
- kakaópor, fahéj
- Eden Premium eritrit
ELKÉSZÍTÉS:
A tésztához keverjük össze a száraz hozzávalókat. Tegyük a margarint egy tálba és öntsük fel a megadott mennyiségű meleg vízzel, a vanília aromával és várjuk meg míg felolvad. Amint ez megtörtént öntsük a liszthez és gyúrjuk össze alaposan a tésztát és lefedve hagyjuk állni 10-15 percig. Osszuk pontosan 3 egyforma részre és sodorjunk belőle hosszú vékony kukacokat. Spirál alakban tekerjük fel egyesével 3 darab, kókuszolajjal megkent formára (papírtörlő guriga alufóliába csomagolva) és az asztalon kicsit sodorgassuk meg, hogy összeérjenek a csíkok. Kenjük le kókuszolajjal és forgassuk meg a kakaós-fahéjas eritritben. Nekem pont ráfért egy sütiformára úgy, hogy a gurigák széleit megtartotta a forma oldala, de ha neked nincs ekkora szerencséd, akkor csak állítsd a formába a gurigákat függőlegesen. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt süssük készre.
@edenpremium_hu Mentes kürtőskalács #edenpremium #kurtoskalacshazilag #glutenfree ♬ eredeti hang - edenpremium_hu