Hozzávalók:
A bucihoz:
- Bake-Free szénhidrátcsökkentett zsemle (100 g lisztkeverékből sütve az alaprecept szerint)
A curry-hez:
- fél mangó (tisztítva 67 g)
- 1 kisebb fel vöröshagyma (tisztítva 29 g)
- 1 gerezd fokhagyma (tisztítva 3 g)
- kisujjnyi friss gyömbér (tisztítva 4 g)
- 1 teáskanál kókuszolaj (4 g)
- citromlé ízlés szerint
- 20 g kókuszkrém
Fűszerek:
- Eden Premium kurkuma
- Himalája só
- római kömény, koriander, füstölt paprika, fahéj
- 50 g Bake-Free falafel fasírtkeverék köleses
- 55 g langyos víz
- 2 g Himalája só
- kókuszolaj a sütéshez
- koktélparadicsom
- madársaláta
Elkészítés:
Pogácsa:
Keverjük össze a hozzávalókat és pihentessük 10 percig. Formázzunk belőle pogácsát, majd bő olajban süssük ki körülbelül 3-5 perc alatt közepes fokozaton.
Curry:
Pirítsuk meg a vöröshagymát kókuszolajon, majd tegyük hozzá a fokhagymát, a gyömbért és ízlés szerint a fűszereket is. Keverjük hozzá az apróra vágott mangót és pirítsuk tovább, majd adjuk hozzá a citromlevet és a kókuszkrémet is. Botmixerrel pürésítsük (nem baj, ha darabos marad).
Tálaljuk ízlés szerint paradicsommal és madársalátával.
Tipp: készíthetsz ebből a mennyiségből 2 kisebb szendvicset.