Egyszerűen képtelen lennék egy ilyen csodás ételt, mint az avokádó hőkezelni, soha nem is teszem, hiszen annyira, de annyira kár lenne érte. Éppen ezért nyers szószt készítettem belőle a kedvenc kókuszjoghurtommal. Persze azért is, mert nem volt kedvem nagyon főzőcskézni, így ez egy erősen megúszós ebéd lett. Meg kell, hogy mondjam, valami mennyei volt. Ráadásul a tészta csökkentett szénhidráttartalmú. Hát nem fantasztikus?
HOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZ:
- fél csomag Eden Premium Tesók kölestészta csökkentett szénhidráttartalommal
- 1 darab avokádó (héj és mag nélkül 100 g)
- 1 gerezd fokhagyma (tisztítva 5 g)
- 150 g cukormentes kókuszjoghurt (Aldi Natur Aktiv)
- Himalája só, őrölt tarkabors
- friss bazsalikom
- frissen facsart citromlé
- 6 darab koktélparadicsom (100 g)
ELKÉSZÍTÉS:
Egészen egyszerűen a tészta és a paradicsom kivételével tegyünk minden hozzávalót egy késes aprítóba és dolgozzuk krémesre. A tésztát pedig főzzük meg a leírás szerint, majd keverjük össze a szósszal és a paradicsomokkal.
@edenpremium_hu Szénhidrátcsökkentett avokádós tészta paradicsommal 🥑 🍅 😛 #edenpremium #avocado #glutenfreepasta #avocadopasta ♬ eredeti hang - edenpremium_hu