Igazán olaszos hangulatot varázsoltam a konyhába ezzel a mennyei tésztaétellel, hiszen a szerelmese vagyok a táj gasztronómiájának. Talán előző életemben oda születhettem, hiszen minden egyes fogását magaménak érzek. A mai menü egy igazán optimálisan összeállított változat lett, abszolút kielégítően laktató és nem utolsó sorban meglehetősen ízletes is.
HOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZ:
- fél csomag Eden Premium Tesók kölestészta csökkentett szénhidráttartalommal
- 2 evőkanál olívaolaj (16 g)
- 1 gerezd fokhagyma (tisztítva 5 g)
- 160 g koktélparadicsom
- 160 g olívabogyó
- 255 g főtt vörösbab
- friss petrezselyem levél
- Himalája só, őrölt tarkabors
ELKÉSZÍTÉS:
Pirítsuk meg olívaolajon alacsony fokozaton a fokhagymát, majd keverjük hozzá a paradicsomot, olívabogyót és a vörösbabot is. Jól melegítsük össze. Fűszerezzük ízlés szerint. A tésztát főzzük meg a leírás szerint és keverjük össze a forró zöldségekkel. Tálaljuk friss petrezselyem levéllel.