Annyira régóta terveztem már lasagne levest készíteni és most elkapott hozzá a lendület is, szóval nem is tehettem volna mást, minthogy eleget teszek a késztetésnek. Abszolút nyerő, abszolút befutó lett, igazi gyöngyszeme a repertoáromnak, úgyhogy érdemes kipróbálnotok, mert házi tésztával szerintem verhetetlen gasztronómiai különlegesség.
HOZZÁVALÓK 10 ADAGOZ:
A leveshez:
- 425 g darabolt paradicsom (konzerves)
- 30 g sűrített paradicsom
- 5 darab olajban eltett aszalt paradicsom (50 g)
- 220 g (1 fürt) koktélparadicsom
- 1 üveg olívás paradicsomszósz (350 g)
- 1 fej vöröshagyma (tisztítva 123 g)
- 2 gerezd fokhagyma (tisztítva 12 g)
- 3 evőkanál olívaolaj (24 g)
- Himalája só, feketebors, bazsalikom, rozmaring, oregano
- 2 evőkanál Eden Premium sómentes ételízesítő (20 g)
- 50 g Eden Premium borsófehérje granulátum
- füstaroma
A tésztához:
- 100 g Bake-Free nokedli lisztkeverék
- 75 g víz
- 3 g Himalája só
A tálaláshoz:
- néhány kanál cukormentes kókuszjoghurt (Aldi Natur Aktiv)
- Oosty növényi sajt
ELKÉSZÍTÉS:
Olívaolajon pirítsuk meg az próra vágott vöröshagymát, majd a fokhagymát, a koktélparadicsomokat és az aszalt paradicsomokat is. Öntsük fel a paradicsomszószokkal, némi vízzel (én 3 literig öltöttem fel), füstaromával és fűszerezzük. Keverjük össze a tészta hozzávalóit, száraz felületen nyújtsuk nagyon vékonyra, szeleteljük kedvünkre. Tegyük a leveshez a borsófehérje granulátummal és főzzük újraforrástól számolva még 2-3 percig.