Igen, ez AZ a finomság, amiről ódákat tudnék zengeni, de most inkább nem untatlak Titeket vele. A lényeg, hogy nagyon szerettem a házi lekváros buktát, de csak és kizárólag a házit, boltban soha nem vettem meg. Komolyan mondom; szó szerint elérzékenyültem, amikor megkóstoltam a Bake-Free változatot, annyira finom lett (vagy már annyira hiányzott). Kíváncsi vagyok hányótoknak ismerős ez az érzés. Egy szó, mint száz, mindenképpen ki kell próbáljátok!
HOZZÁVALÓK A TÉSZTÁHOZ
- 300 g Bake-Free kelt tészta lisztkeverék
- 4 g Eden Premium fekete só
- 4 g kókuszvirág cukor
- 70 g Eden Premium porrá őrölt eritrit
- 10 g porélesztő
- 300 g víz
- cukormentes baracklekvár
ELKÉSZÍTÉS
Keverjük össze a tészta hozzávalóit és meleg helyen kelesszük egy óráig. Nyújtsuk 32x32 cm-es téglalapra és szeljük 8 db egyenlő részre. Mindegyikre tegyünk 1 evőkanál lekvárt és tekerjük fel buktának. A tetejüket kenjük meg vízzel hígított lekvárral (én összesen 194 g lekvárt használtam fel). Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztassuk őket szorosan és előmelegített 210 fokos sütőben alsó-felső sütéssel süssük 10 percig, majd további 30 percig 180 fokon szintén alsó-felső sütéssel.
Jó étvágyat!
1 darab bukta átlagos tápértéke:
160 kcal, 0,9 g zsír, 46,8 g szénhidrát amelyből poliolok 14,2 g, 3,6 g rost, 3,9 g fehérje
1 darab bukta átlagos felszívódó szénhidrát tartalma: 32,6 g
---------------------------
1 darab bukta átlagos tápértéke üresen (tehát lekvár nélkül):
134 kcal, 0,9 g zsír, 35 g szénhidrát amelyből poliolok 8,7 g, 2,8 g rost, 3,6 g fehérje
1 darab bukta átlagos felszívódó szénhidrát tartalma üresen (tehát lekvár nélkül): 26,3 g