Lusta Orsi étele, azaz amikor nincs kedvem nudlit sodorgatni. Van egy tippem rá, hogy mindegyikőtöknek van ilyen receptje, ezért úgy gondoltam, hogy nem magyarázom a bizonyítványom. Zárjuk most egy perces hallgatással az ily módon készült finomságok megszületésének sunyi emlékeit.
Hozzávalók 2 adaghoz:
- 140 g Bake Free nokedli lisztkeverék
- 190 g víz
- csipet Himalája só
- darált mák
- Eden Premium eritrit porrá őrölve
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztkeveréket a sóval és a vízzel. Nokedli szaggatóval szaggassuk lobogó vízbe. Főzzük addig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére (körülbelül 1 perc). Szűrjük le, majd hideg vízzel öblítsük át. Keverjük össze a mákot az eritrittel és szórjuk a nokedlire.
1 adag a recept alapján elkészített üres, feltét nélküli nokedli átlagos tápértéke:
247 kcal, 1,75 g zsír, 48,8 g szánhidrát, 4,9 g rost, 6,4 g
100 g kész, kifőtt, a recept alapján elkészített üres, feltét nélküli nokedli átlagos tápértéke:
132 kcal, 0,9 g zsír, 26,1 g szénhidrát, 2,6 g rost, 3,4 fehérje
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Jó étvágyat kívánok!