Kívül ropogós, belül puha, mi az? Hát a Bake-Free mandulás piskótakeksz. Nem, nem olyan igazi omlós, de remek kis replika. Egy messzi-messzi galaxisban akár valódi is lehetne, de itt is katartikus élményt fog adni főleg azoknak, akik rég nem ettek ilyesmit. Elképesztően finom, engem első pillanatól levett a lábamról. Nejlontasakban tárolva másnapra megpuhul, de úgy is eteti magát rendesen. A lényeg, hogy egy kicsit más jellegű, mit a linzer lisztkeverékből készült kekszek, jól esik egy kis változatosság.
HOZZÁVALÓK:
- 150 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék
- 50 g Eden Premium mandulaliszt
- 10 g Eden Premium eritvia MAX
- csipet Eden Premium feketesó
- fél csomag sütőpor (6 g)
- 50 g szobahőmérsékletű, nagyon sűrű kókuszkrém (Aldi Asia)
- pár csepp frissen facsart citromlé
- 1 evőkanál vanília aroma
- 120 g szobahőmérsékletű víz (vagy növényi ital)
- 20 g növényi margarin olvasztva (Liga) +5 g a kenéshez
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze a nedves és a száraz hozzávalókat, majd öntsük egybe és keverjük össze alaposan. Pihentessük 10 percig. Nem fogjuk tudni nyújtani, ezért formázzunk golyókat és lapítsuk ki őket körülbelül 0,5 cm vékony korongra (nekem 18 darab lett), tegyük szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire és alaposan kenjük meg olvasztott margarinnal. Nekem olyan sütipecsétem van, amihez tartozik egy karika is (magyarul szaggató), én úgy csináltam, hogy rátetettem a karikát és belepecsételtem, így a tészta pont kitöltötte a formát, de karika nélkül is működik, csak legyen jó margarinos a tészta, hogy ne tapadjon rá és le tudjuk választani a tésztát a pecsétről. Nem fog megmaradni a minta, de szép egységes kekszek lesznek. Pecsét nélkül is tökéletes lesz, csak kicsit rusztikusabb hatású. Előmelegített 190 fokos sütőben süssük készre 30 perc alatt.