Be kell valljam ez a süti nem sikerült elsőre. Sőt, másodikra sem. Konkrétan több hónapja tart a kivitelezése, mert ezt annyira szerettem volna megcsinálni és minden kudarc alakalmával roppant módon elkeseredtem és ráhagytam. Jó volt, jó volt, de nem az igazi. Nem mintha ez pont ugyanolyan lenne, mint az eredeti, hisz teljesen mások az összetevői. Olyan soha nem is lehet mentesen, de ez most isten lássa lelkem, bitang jó lett. Igen, kicsit macerás, és kicsit időigényes is, de nagyon megéri. Csak nézzetek rá, hát nem gyönyörű?
Hozzávalók:
A tésztához:
- 350 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék + 15 g a nyújtáshoz
- 125 g Eden Premium eritrit
- 40 g kakaópor
- 1 teáskanál csokoládé aroma
- 325 g szobahőmérsékletű víz
- fél csomag sütőpor (6 g)
- mézeskalács fűszerkeverék
- 20 g kókuszolaj (folyékony állapotban)
A krémhez:
- 200 g zsíros, nagyon sűrű kókusztej (Aldis konzerves)
- 300 g víz
- 130 g négyzsres édesítő
- 150 g Eden Premium barna rizsliszt
- 1-1 teáskanál rum-, és vanília aroma
- 1 citrom leve
- 100 g növényi margarin
- pár csepp karamell aroma
Elkészítés:
A krémhez keverjük össze a vizet, a kókusztejet, az rum-, és vanília aromákat, az eritviát, a barna rizslisztet, a citromlevet és folyamatos kevergetés mellett főzzük nagyon sűrűre (legalább egyet-kettőt rottyanjon), ez lesz a puding. Hagyjuk teljesen kihűlni (közben sűrűn kevergessük). Gépi habverővel dolgozzuk el a kockákra vágott, szobahőmérsékletű margarint, majd folyamatosan keverve adagonként adjuk hozzá a pudingot, a karamell aromát és keverjük el jól. Tegyük mélyhűtőbe, amíg elkészülnek a lapok. Keverjük össze hozzá külön a nedves és a száraz hozzávalókat, majd osszuk pontosan 5 darab egyforma részre (én lemértem és úgy osztottam el őket). Szilikonos sütőpapíron pici liszttel megszórva egyesével nyújtsuk nagyon vékonyra a formánknál picit nagyobbra (nekem 24x24 cm-es formám van) és egyesével süssük ki őket a megfordított tepsinken (tehát az alja legyen felül) előmelegített, 180 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel, 5-5 percek alatt (elég ennyi idő!). Amint kihűltek vágjuk egyenesre és egyformákra az oldalaikat, úgy, hogy pont beleférjenek a formánkba. Béleljük ki sütőpapírral (hogy könnyedén ki tudjuk belőle emelni) a formát és rétegezzük a lapokat a krémmel. Legfelül, a süti tetejére is kerüljön a krémből (jó kis móka egyenlően elosztani a krémet, hajrá). Tegyük hűtőbe egy órára, majd vegyük ki a formából. A lapok nyesedékeit daráljuk le és ezt szórjuk a tetejére. Vágjuk 18 darab egyforma háromszögre.
183 kcal, 7,8 g zsír, 32,8 g szénhidrát amelyből poliolok 14,1 g, 2,7 g rost, 3,2 g fehérje