Ismét egy kedves vásárlótól származik az ötlet. Annyira megörültem neki! Vannak napok, amikor egyszerűen nem tudom magam rávenni a kenyérsütésre, vagy nem marad idő megvárni, amíg kisül. Nos, ilyenkor is tökéletes ez a megoldás, ráadásul annyira finom és gusztusos, így vendégvárónak is tökéletes lehet. Ismét bővült a mentes konyhám egy állandó recepttel.
Hozzávalók
A tésztához:
- 80 g Bake-Free lángos-fánk lisztkeverék
- 3 g Himalája só
- 80 g víz
- fűszerek ízlés szerint (én fokhagymaport és szárított metélőhagymát használtam)
A töltelékhez:
- 25 g növényi sajt
- 20 g főtt kukorica
- 2 db koktél paradicsom (35 g)
Elkészítés
Keverjük össze a tészta hozzávalóit és pihentessük 5-10 percig. Nekem 22x12 cm-es tálcájú elektromos grill és szendvicssütőm van, így én 22x24 cm-esre nyújtottam száraz felületen a tésztát. Az egyik felére sorakoztattam a tölteléket, a másik felét pedig ráhajtottam. A felmelegített tálcát beolajoztam picit és beletettem a szendvicset, majd rácsuktam a tetejét. 12 percig sütöttem.
370 kcal, 7,5 g zsír, 63,5 g szénhidrát, 9,3 g rost, 8,5 g fehérje