Tipikusan az az eset, amikor a maradékmentős recept kerül a dobogó élére. Történ ugyanis, hogy egy videózáshoz terveztem kekszet sütni kellék gyanánt, de ráeszméltem, hogy jobban jönne ki, ha valami mutatósabb süti szerepelne benne és itt jött a szokásos sztori, hogy benéztem a hűtőbe. Mivel a benne talált mogyorókrémhez nem kötnek túl erős érzelmi szálak, úgy voltam vele, hogy jobb, ha minél hamarabb elhasználom és helyet adok a hűtőben valami jobban kedvelt alapanyagomnak. A mascarpone pedig adta magát, nem maradhatott meg a hétvégére. Így született meg pity-puty ez a kissé hektikus remekmű. Erre mondaná az angol anyanyelvű, hogy good job. Mivel a videóban majd’ minden szeletből falatoznom is kellett, az a gyenge érzelmi szálam a mogyorókrémmel igencsak megerősödött, mert ebben a formában valóban a fogamra való lett, így meghagytam a helyét a hűtőben.
HOZZÁVALÓK 16 SZELETHEZ:
A piskótához:
- 250 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék
- 15 g Eden Premium eritvia MAX
- fél csomag sütőpor (6 g)
- 100 g pörkölt sótlan földimogyoró
- teáskanál vanília aroma
- 310 g cukormentes mandula ital (Joya)
A díszítéshez:
- 90 g növényi mascarpone (VegArt)
- 3 g Eden Premium eritvia MAX
- pár csepp citromlé
- pár csepp vanília aroma
- 35 g natúr földimogyoró krém
ELKÉSZTÉS:
A piskótához késsel vágjuk durvára a mogyorót, majd keverjük össze a hozzávalókkal (először külön nemük szerint). Egyengessük szilikonos sütőpapírral bélelt formába (nekem 24 x 24 cm-es) és előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 25 perc alatt, alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk kihűlni.
A díszítéshez keverjük össze alaposan a mascarponét az eritvia MAX-szal, a citromlével és a vanília aromával, majd kenjük a piskóta tetejére. Pötyögtessük rá a mogyorókrémet is és egy pálcikával készítsünk bele márványmintát. Vágjuk 16 darab egyforma szeletre.
@edenpremium_hu Mogyorós márványszelet 🥜 #edenpremium #veganrecipes #peanut #glutenfree #glutenmentes #bakefree ♬ Before I Knew It - Mason Ramsey