Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Pizza házi kenyér lisztkeverékből

Pizza házi kenyér lisztkeverékből

Hölgyeim és Uraim, bemutatom a No.1. Bake-Free pizzát, kérem fogadják szeretettel. Anno, még 2019-ben fejlesztettem ezt a receptet az elsők közt és most új köntösbe öltöztettem, kicsit felturbóztam ezzel-azzal, hogy még látványosabb, zamatosabb legyen, hiszen azóta megjelent a kínálatunkban a borsófehérje granulátum is, mely tökéletes húshelyettesítő alternatíva és gazdagabbá, teltebbé, egészebbé teszi ezt a csodálatos, sok mindentől mentes, növényi receptet.

Hozzávalók:

A tésztához:

A feltéthez:

  • 85 g konzerves darabolt paradicsom
  • 20 g Eden Premium borsófehérje granulátum
  • 60 g forró víz
  • Himalája só, bükkfán füstölt paprika, őrölt tarkabors, pizza fűszerkeverék
  • gomba
  • lilahagyma
  • kukorica
  • paradicsom
  • növényi sajt

A díszítéshez:

  • friss bazsalikom és rozmaring
  • rukkola
  • chilipehely

Elkészítés:

Keverjük össze a tészta hozzávalóit és pihentessük 10 percig. Addig a borsófehérje granulátumot öntsük fel a forró vízzel és fűszerezzük sóval, borssal, bükkfán füstölt fűszerpaprikával, majd fedjük le. Osszuk pontosan 2 egyforma részre a tésztát és száraz felületen nyújtsuk vékonyra. Tegyük szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire. A darabolt paradicsomot villával törjük meg és keverjük hozzá a fűszereket, majd kenjük meg vele a pizzákat. A borsófehérje granulátum eddigre már magába szívta a fűszeres vizet, oszlassuk el a pizzákon, halmozzuk rá a zöldségeket is és előmelegített 190 fokos sütőben süssük készre 25 perc alatt alsó-felső sütéssel. Amint kivettük szórjuk meg még melegen a reszelt növényi sajttal és díszítsük friss fűszernövényekkel, chilipehellyel és rukkolával.

Pizza házi kenyér lisztkeverékbőlPizza házi kenyér lisztkeverékből

 

Pizza házi kenyér lisztkeverékből

1 darab pizzatészta átlagos tápértéke (feltét nélkül):
236 kcal, 5 g zsír, 37,5 g szénhidrát, 9,4 g rost, 4,9 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk!