Pataki Andrea ezúttal egy szuper meggyes mákos poharas süteményt készített, mellyel nagy sikert aratott a nem mentesen étkező vendégénél. Ehhez a finomsághoz a Bake-Free nokedli lisztkeveréket használta.
Hozzávalók:
- 1 pohár mák
- 1 pohár Bake-Free nokedli lisztkeverék
- egy csipet szódabikarbóna
- 1 pohár rizstej
- 1 tojássárgája vagy egy egész tojás
- 50 gramm eritrit
- 20 ml olívaolaj
- egy csomag fagyasztott meggy vagy egy üveg befőtt (kimagozva)
- egy kis kanál tápióka keményítő
Elkészítés:
A száraz és a nedves hozzávalókat külön-külön összekeverjük, majd egybe az egészet. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és rászórjuk a meggy egy részét. Előmelegített sütőben kb húsz perc alatt megsütjük. A maradék meggyet feltesszük főni, megszórjuk ízlés szerint eritrittel,majd mikor forró, szórunk rá egy pici tápióka keményítőt is, és simára keverjük. Pici növényi tejszínnel elkeverjük, fahéjjal ízesítjük és melegen tálaljuk a felszeletelt süteménnyel.
Jó étvágyat!