Ez az az étel, amit kóstolás nélkül el tudsz készíteni, ugyanis csak 6 gramm sóra van szükséged hozzá, a siker pedig garantált.
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 140 g Bake-Free nokedli lisztkeverék
- 190 g víz
- 6 g Himalája só
Szósz:
- 1 üveg Sempre Napoli – Paradicsomszósz Olívabogyó darabokkal (350 g)
Egyéb hozzávalók:
- 1 evőkanál kókuszolaj (8 g)
- 1 fej vöröshagyma (tisztítva 164 g)
- 4 gerezd fokhagyma (tisztítva 13 g)
- 55 g Oosty növényi sajt
Elkészítés:
Nokedli:
Keverjük össze a hozzávalókat és nokedli szaggatóval szaggassuk lobogó vízbe. Főzzük addig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére (körülbelül 1 perc). Szűrjük le, majd hideg vízzel öblítsük át.
Az apróra vágott hagymát és fokhagymát pirítsuk meg, majd keverjük hozzá a kifőtt nokedlit is. Öntsük a tepsibe (én 25x18 cm-eset használtam), kanalazzuk rá a paradicsomszószt és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe alsó-felső sütés programon. 10-15 perc múlva ki is vehetjük (csak összemelegítettük). Szórjuk meg a sajttal és fogyasszuk egészséggel.
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Jó étvágyat kívánok!