Hozzávalók 2 adaghoz:
A pestohoz:
- 50 g blansírozott mandula
- Eden Premium gluténmentes sörélesztő pehely (körülbelül 20 g)
- olívaolaj (körülbelül 100 ml)
- kókuszkrém
- friss bazsalikom
- pár csepp citromlé
- csipet Eden Premium eritrit
- Eden Premium Himalája só, feketebors, fokhagyma ízlés szerint
A gnocchihoz:
- főtt batáta
- Bake-Free nokedli lisztkeverék
- Himlája só ízlés szerint
A díszítéshez és a salátához:
- koktélparadicsom
- rukkola
- főtt kukorica
- pár csepp olívaolaj
- csipet Eden Premium gluténmentes sörélesző pehely
Elkészítés:
Keverjük össze a főtt, tört batátát sóval és annyi lisztkeverékkel, amennyit felvesz, majd lisztezett felületen szaggassuk gnocchi formára és lobogó vízben főzzük addig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére (körülbelül 2 perc). Hideg vízzel öblítsük át. A pesto hozzávalóit turmixoljuk össze (ha szükséges hígítsuk tovább kókuszkrémmel), keverjük össze a kifőtt gnocchival és díszítsük ízlés szerint. A kukoricát keverjük össze a sörélesztő pehellyel és az olívaolajjal, csipet sóval.
1 megjegyzés
Kedves Kristóf!
Csak a gyengébbek kedvéért, mint én, lehetne mennyiségeket is írni a hozzávalókhoz? ;D
Köszi, Orsi